Над Западна България през днешния ден облачността ще бъде раздрана, най-вече купеста. Преди обяд на обособени, а след обяд на повече места, основно планински региони, ще превали и прегърми. В Източна България ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в източните региони след обяд сдържан, от изток. Максималните температури ще останат без основна смяна - сред 23° и 28°, в София - към 24°.

Бури и градушки ще се редуват с жеги през юни

Над планините ще има раздрана висока облачност, над масивите в Западна България - и купеста, и тук-там там, основно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове - от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.

Може ли старите слънчеви панели да доведат до екологична катастрофа?

По Черноморието ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В четвъртък и петък ще има раздрана облачност, към и след обяд над Западна България - купеста; тук-там там, с по-голяма възможност в петък и в планинските региони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в Източна България в четвъртък след обяд сдържан, от източната четвърт. През почивните дни и при започване на идната седмица над източните региони ще доминира слънчево време; над Западна България, а в неделя и над Централна, основно към и след обяд, на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Повишава се вероятността на обособени места явленията да са интензивни. Вятърът ще е слаб, в събота и неделя от северната четвърт, в понеделник и вторник - от изток-североизток; в западната половина от страната в доста региони ще бъде съвсем безшумно. Температурите през целия интервал ще останат без основна смяна.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм