Нова схема за сметоизвозване ще бъде въведена в Столипиново, заради големите количества смет в квартала. Става въпрос за междинни депа, където ще бъдат събирани отпадъците, докато камионите ги извозят до Шишманци, разясни в интервю за Дарик радио новият кмет на „Източен“ Емил Русинов.

Той подчерта, че идеята е обсъдена с предишния управник на района Иван Стоянов, който в новия управленски мандат оглави общинската екология и здравеопазване.

Освен това, за да се намали сметта в „Източен“, ще бъде въведено видеонаблюдение на нерегламентираните сметища.

„Голяма част от камионите, които изхвърлят там строителни и други отпадъци, идват от други части на града. Така ще въведем контрол, за да се прекрати тази практика“, коментира още в ефира на Дарик Русинов.

За да бъде подобрен животът на жителите на района, ще бъдат увеличени и контейнерите за отпадъци, добави новият кмет.

Сред приоритетите на Емил Русинов са проектите, започнали реализация по времето на неговия предшественик – реконструкцията на редица улици като "Славянска", "Богомил", както и изграждането на чисто нова улица "Георги Странски", която ще се намира между ул. "Ген. Радко Димитриев" и бул. "Санкт Петербург",  облагородяването на района, зелената среда, пътната комуникация, детски площадки, учебните заведения.

"И не на последно място, предвиждаме започване на изграждането на паркинга зад ул. „Преспа“ 8, 10 и 12. Той ще бъде аналогов на този зад ул. „Преспа“ 2, 4 и 6. Ще включва видеонаблюдение, пътна настилка с маркировка с обособени паркоместа. Също така предстои обновяване на парк "Чайка". Той ще бъде по подобие на парк "Каменица", изброи още новият кмет на район „Източен“ Емил Русинов.

С него разговаря Искра Койчева.