Поредната детска площадка в „Тракия” е факт, съобщи кметът на района Костадин Димитров. Новата придобивка се намира в зона А-12 и вече радва малчуганите със своите съоръжения за игра.

Монтирани са пързалка, различни нива за игра и допълнителни занимателни елементи и панели, къщичка за игри със сюжети и роли със занимателни панели, люлка тип „махало” с 2 броя плоски седалки за деца от 3 до 12 години  и със седалка тип „кош” за деца до 3-годишна възраст, пружинна клатушка.

„За тази площадка искам да благодаря специално на общинските съветници Вера Тоскова и Иван Вичков, както и на всички общински съветници, гласували в подкрепа на тяхното предложение”, сподели кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Съоръженията на новата зона за игра в квартала са различни по вид, цвят и структура и предлагат достъп за деца от различни възрастови групи. Произведени са в съответствие с приложимите части на действащия в Европейския съюз и България стандарт за качество и безопасност на детските и притежават сертификати за това.