Нощни паркури ще видят любители на конния спорт, жители и гости на Бургас в единадесетия традиционен турнир по конен спорт „Купа Бургас“- 2022 г.

Организира се от общината, Българска федерация по конен спорт, съвместно с клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас. И ще се проведе през първата половина на август. Това е най-мащабния комплекс от конни състезания в страната, като е два пъти по продължителен от държавните първенства, Балканиадите и състезанията за Световната купа.

В дните от 6-ти до 13- ти август /включително/ на конна база на парк „Езеро“  сили ще премерят над осемдесет състезателя от цялата страна и над сто и тридесет коня.

Програмата във всички дни на състезанията е разпределена на два етапа- сутрин от 9.30 часа до 12.30 часа и следобед от 17.30 часа.

Понеделник, сряда, четвъртък и петък /8,9,10 и 11- ти август/ са почивни дни за състезателите. Тренировките на всички състезателни коне, изключително атрактивни за публиката, ще се проведат в тези дни. Тренировъчен нощен паркур пък ще се проведе на 9-ти август след 17.30 ч.

Венецът на състезанията - „Купа Бургас- 2022“ е на 12-ти и 13-ти август /петък и събота/. В тези дни е планирано от 9.30 часа до обяд да се състезават деца с Райдър пони, деца с коне, като паркурът е с препятствие до 110 см.

След 17.30 часа в двата дни от турнира, стартира най-атрактивната част от конните състезания-  по прескачане. С  напредване на деня, паркурите ще стават все по- сложни и интересни, а с тях ще нараства и височината на препятствията. Един от най- зрелищните паркури е „Jump&Drive“. Той е планиран непосредствено преди паркура, определящ носителя на „Купа Бургас“- 2022.