БСП работи за здрави и образовани хора и поставя общинското здравеопазване като първи приоритет. Това заяви по време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио в Капана кандидатът за кмет на града на Пловдив от левицата Николай Радев.

Програмата на БСП за града на тепетата е заложено на първо място– спасяване на бившата Първа градска болница, сега „Св. Мина“ и превръщането й в общинско звено, а не в търовско дружество. На второ място от БСП Пловдив поставят възстановяването на Кожния диспансер в града, който също е в тежко финансово състояние, подчертаха от левицата. Николай Радев беше категоричен, че общинските здравни заведения са изключително необходими и затова от БСП няма да позволят тяхното закриване.

По отношение на осигуряването на „зелена вълна“ за автомобилите със специален режим, кандидатът за кмет на левицата подчерта, че тя към момента липсва заради неработещия струващ милиони левове транспортен проект на града. „Това е престъпление и ние ще търсим отговорност от досегашния кмет Иван Тотев къде изчезнаха тези пари“, заяви Николай Радев. Той се ангажира, че БСП ще намери начин и средства интелигентната система за управление на трафика в Пловдив да заработи.

По време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио Пловдив в Капана в продължение на един час Николай Радев и екипът му отговаряха на въпроси, актуални за пловдивската общественост, които им бяха зададени от представители на различни обществени организации, гилдии и интситуции.

ПЪРВИЯТ ВЪПРОС зададе доктор Красимир Шукерски - лекар невролог от клиниката по Нервни болести на УМБАЛ „Св. Георги“,  асистент-преподавател и републикански консултант по нервни болести, който попита: Каква е визията за реформа в общинското здравеопазване и какъв е шансът да се организира логистичо "зелена вълна" за автомобилите на спешна помощ?

Какво отговори кандидатът за кмет от БСП Николай Радев и екипа му, чуйте в първия от поредицата предизборни дебати по Дарик радио Пловдив.