На 5 октомври гости в „Нови хоризонти с Лили” бяха Николай Недялков – IT-предприемач и Лари Бийл – финансист от Калифорния.

В първата част на предаването, господин Недялков разказа за неговата компания TIXI, която предлага иновативни решения в сферата на мобилността и развитието на умни градове.

Николай Недялков

Сред най-разпространените й продукти е безплатното мобилно приложение MPASS. Гостът сподели и за предизвикателството при общуването с общини, мобилни оператори и други звена във веригата при реализирането на продуктите. Въпреки това той се чувства удовлетворен от работата си, като двигател в сферата на електронните услуги. Стана дума и за защитата на софтуерни транзакции и данните на потребителите, в което господин Недялков е експерт.

Лари Бийл

Във втората част на предаването, по Скайп от САЩ се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи детайли от посещението на българския евро-комисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта – Мария Габриел, която в момента е на официално посещение в Силициевата долина. Господин Бийл сподели, че тя е на обиколка, за да представи нов модел за иновации. След посещение в Япония, госпожа Габриел е пристигнала в Калифорния, за да се срещне с преподаватели и студенти от Станфордския университет, както и с предприемачи от българската диаспора. Стана дума и за партньорство с Фондация „Български Център за предприемачество” и настоящи и бъдещи проекти, които евро-комисаря подкрепя.

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на кънтри-квартета „Little Big Town” от хитовия им албум „The Road To Here”.

Следващият брой на „Нови хоризонти с Лили” е в сряда (12 октомври) от 19:00 часа на вълните на Дарик Радио.

Гледайте програмата на Дарик на живо тук:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм