Netflix наема стюардеса за един от своите частни самолети - като на спечелилия кандидат се плащат до $385 000 годишно, пише Би Би Си.

Стрийминг гигантът казва, че търси кандидати с „независима преценка, дискретност и изключителни умения за обслужване на клиенти“.

„Не бъди смешен“ и още от реакциите на кралското семейство за „Короната“

Те също трябва да могат да „работят с малко насоки и много самомотивация“.

Миналата година Netflix съкрати стотици работни места след спад в броя на абонатите.

Снимка: Unsplash

Общият пазарен диапазон за тази роля обикновено е $60 000 - $385 000. Този пазарен диапазон се основава на общата компенсация (срещу само основната заплата), което е в съответствие с нашата философия за компенсация“, пише Netflix в уебсайта си.

Netflix спира снимките на „Короната“ от уважение към покойната кралица

Компанията също така заяви, че определя заплатата на служителя, като взема предвид "компенсационни фактори", като техния произход, опит и умения.

Работата е базирана в Сан Хосе, Калифорния, но изисква пътуване и извън САЩ.

Авиационният отдел на Netflix осигурява изключителен, безопасен и поверителен въздушен транспорт“, се казва в съобщението.

Саудитска арабия: Netflix нарушава ислямските ценности

Рекламата добавя, че екипът "помага на Netflix да достигне до света по-ефективно, така че компанията да може да продължи да доставя радост по света."

Задълженията на стюардесата ще включват и проверка на аварийното оборудване в пилотската кабина преди излитане.

Тя също така ще трябва да може да вдига предмети с тегло до 13,6 кг, когато товари самолета.

Средната заплата на стюардесите в САЩ е малко над 62 000 долара годишно, според Бюрото по трудова статистика на САЩ.

Netflix загуби почти един милион абонати

Когато се свърза с Би Би Си, говорител на Netflix заяви, че компанията "няма да коментира" подробности за това как изчислява заплатата на своите стюардеси.

В четвъртък компанията трябва да обяви печалбите си за последните три месеца на 2022 г.

Миналата година Netflix заяви, че е добавил 2,4 милиона домакинства към своята абонатна база през трите месеца до края на септември, обръщайки спада в броя на абонатите.

Netflix съкращава 150 работни места в САЩ

По-рано през годината компанията разкри първия си спад в плащащите клиенти от повече от десетилетие, след като повиши цените на ключови пазари.

Хитови предавания, включително Stranger Things и Monster: The Jeffrey Dahmer Story помогнаха за привличането на зрителите обратно към услугата.

Netflix губи абонати за първи път от десет години

Netflix съкрати стотици работни места миналата година, тъй като се бореше със забавящия се растеж и повишената конкуренция.

Фирмата също пусна нова опция за стрийминг с реклами и предприема мерки срещу споделянето на пароли, докато се опитва да стимулира растежа.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм