Снимките на хитовата кралска драма „Кралицата“ на Netflix ще бъдат преустановени от уважение към кралица Елизабет II, която почина на 8 септември на 96-годишна възраст, съобщи БГНЕС.

Виктор Лилов пред Дарик: С кончината на кралица Елизабет II и Горбачов сякаш забравихме заради какво изграждахме този мир

Филмът на продуцента Питър Морган се основава на живота, кариерата и цялостното наследство на 96-годишната кралица, която служи на Великобритания в продължение на 70 дълги години като най-дълго управлявалият монарх в историята.

Лицата на Кралица Елизабет II В официално изявление, направено минути след като Бъкингамският дворец съобщи за смъртта на кралицата, Морган заяви: "Короната" е любовно писмо към нея и засега нямам какво да добавя, само мълчание и уважение". Той добави още: "Затова и ние ще спрем да снимаме от уважение".

Новата титла на Камила: Каква е разликата между кралица и кралица-консорт?

Следващият сезон на сериала се очаква да излезе в Netflix през ноември, като снимките за следващия сезон ще бъдат спрени от Морган.

По-рано режисьорът на "Короната" Стивън Далдри заяви, че ако сериалът все още се излъчва, когато кралицата почине, екипът ще го прекрати.

"Никой от нас не знае кога ще дойде това време, но би било правилно и уместно да покажем уважение към кралицата. Това ще бъде просто отдаване на почит и знак на уважение. Тя е световна фигура и това е, което трябва да направим. Тя е изключителна жена и хората ще бъдат разстроени", каза Далдри пред „Deadline“ през 2016 г.

По време на петте сезона на "Короната" в ролята на кралица Елизабет на различни етапи от живота ѝ се включиха различни актриси, като Клеър Фой, Оливия Колман и Имелда Стаунтън получиха шанса да представят историческия монарх.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм