След като се радваше на дългогодишно господство като крал на стрийминга, Netflix се изправя пред борба за запазване на короната си, предаде БГНЕС.

Стрийминг гигантът загуби близо 1 милион абонати между април и юли, тъй като все повече хора се отказват от услугата.

Netflix съкращава 150 работни места в САЩ

Netflix заяви, че очаква ръстът на записванията да се възобнови по-късно тази година.

През април компанията съобщи за първата си загуба на абонати от 2011 г. насам - новина, която беше последвана от съкращаване на стотици работни места.

Конкурентите й оспорват нейното господство, а повишаването на цените се отрази негативно.

Загубите, отчетени във вторник, са най-големите в историята на фирмата, като най-голям брой съкращения през тримесечието са извършени в САЩ и Канада, следвани от Европа.

Илон Мъск: Woke-културата срива Нетфликс

Гай Бисън, изпълнителен директор на Ampere Analysis, заяви, че е "неизбежно" Netflix да започне да разхлабва хватката си на пазара.

"Когато си лидер, има само една посока, в която да вървиш, особено когато се появи голяма конкуренция, каквато Netflix наблюдава през последните няколко години", каза той.

Това е рязка промяна за Netflix, която се радваше на години на привидно неудържим растеж, след като направи революция в начина, по който хората по света консумират развлечения.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм