Деветима огнеборци от Смолян са наградени от директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов за участието си в спасителна акция в района на „Каньона на водопадите“, информират от пресцентъра на полицията. 

Дежурният екип включващ спасителите Иван Еков, Билял Алиев, Андон Игоров, Валери Берберов, Петър Георгиев, Асен Жилков, Младен Маджаров, Тодор Белаков и Ангел Мандов се отзовават на сигнал за помощ на 19 април. Малко преди това жена от Бургас, заедно с нейни близки били на разходка в планината над Смолян, но  падайки е счупила крака си. Огнеборците реагират своевременно и въпреки труднодостъпното място, те стигнали навреме до пострадалата туристка.  Момчетата пренесли с носилка нуждаещата от помощ жена в разстояние на над 1 км, по стръмен и тесен терен, с много препятствия. 

Благодарение на бързите им и навременни действия и създадената добра организация, тя е получила навременна медицинска помощ. 

В знак на признателност Силвия Тасева от гр. Бургас е изпратила и благодарствено писмо за оказаната й помощ до комисар Александър Джартов.