Невероятната кариера на легендата в тениса Рафаел Надал ще приключи през 2024 г., пише dsport.bg. Това заяви самият испанец на пресконференция, в която коментира своето здравословно състояние, което в последно време не му позволява да се състезава на най-високо ниво.

Гришо показа най-хубавия подарък за рождения си ден – бившата на Ди Каприо

„Матадора“ съобщи, че няма да вземе участие в своя най-успешен турнир – Ролан Гарос, в който е триумфирал цели 14 пъти.

Той разказа за контузиите, които го тормозиха в последно време: „Възстановяването от контузията, която получих в Австралия, не се разви така, както бих искал. Затова и участието ми на Ролан Гарос става невъзможно. По това време няма да мога да бъда на Ролан Гарос. Знаете какво означава този турнир за мен, можете да си представите колко ми е трудно. Нямам намерение да играя през следващите няколко месеца“.

Джокович: Никога няма да забравя депортирането ми от Австралия

„Въпреки че победите винаги си остават победи в чужбина, в личен план с ежедневната работа това бяха наистина трудни години. Беше ми трудно да имам приемственост във всяко отношение, особено заради физическото ми състояние“, допълни Надал за травмите си.

„Не беше възможно, все още не съм готов да се състезавам. Трябва да спра спортната си кариера. Ще се опитам да възстановя тялото си през тези месеци, няма да определям дата за завръщането си. Когато се почувствам физически готов, започвам отначало. За мен е цел да се опитам да се върна до края на годината и да мога да играя на Купа Дейвис. Ще опитам да посрещна следващата година с гаранции. Мисля, че ще ми е последната година“, съобщи Надал за решението си да спре с тениса през 2024 г.

Федерер се сбогува с тениса в изключително емоционален мач

„Ако продължа да играя в момента, не мисля, че ще мога да бъда на ниво през следващата година. Няма да ходя на Ролан Гарос, няма да играя тези месеци и намерението ми е следващата година да е последната ми. Мога да играя на турнирите, с които искам да се сбогувам. Това са тези, които белязаха най-много моята кариера“, призна тенисистът, който е спечелил 22 трофея от турнирите от Големия шлем.

Роджър Федерер обяви края на кариерата си

„Ще се опитам да си дам възможност да се състезавам отново и намерението ми е 2024-а да е последната ми година. Ще се постарая последната ми година да не е просто за статистиката, ще направя всичко възможно да се състезавам на най-високо ниво и да се опитам да спечеля турнирите, в които участвам. Ще се боря за това, но ще видим какво ще се случи“, допълни Рафа Надал.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм