Роджър Федерер се сбогува с професионалния тенис с емоционален мач на турнира "Лейвър Къп", в който швейцарецът и неговият добър приятел Рафаел Надал загубиха с 6:4, 6:7(2), 9:11 срещу Джак Сок и Франсис Тиафо, информира dsport.

Роджър Федерер обяви края на кариерата си

Двубоят пред препълнената зала "О2" в Лондон бе много интензивен и оспорван, а в паузите тишината бе нарушавана от многобройни подвиквания от трибуните с посланието "Обичаме те, Роджър".

"Ще минем през това нещо някак, обещавам", каза Федерер през безспирни сълзи в интервюто край корта.

"Беше страхотен ден и се радвам, че съм тук, сериозно. Насладих се на този мач, тъй като всичко в него бе за последно. Тук съм с фенове, приятели и семейство, така че няма как да не бъда щастлив. Мачът също бе страхотен“.

"Искам да благодаря на целия отбор, който пътува с мен из целия свят. Беше страхотно да играя с тях за "Лейвър Къп" през годините. Благодаря ви!“

"Не очаквах кариерата ми да бъде такава. Просто исках да играя тенис, а вижте днес къде сме. Това беше едно чудесно приключение за мен“.

"Благодаря на абсолютно всички по целия свят за това, което ми дадоха през годините. Жена ми (Мирка) можеше да ме спре преди години, но не го направи. Позволи ми да играя дотогава, докато искам да го правя. Благодаря ти за това! Нямаше да бъда тук и без родителите ми, така че благодаря и на тях“.

"Благодаря на всички Ви за тази фантастична вечер".

Всичко от света на спорта четете на dsport.bg

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм