Един дъжд не би попречил за отбелязването на този празничен ден. Въпреки хомофобията и консервативността в страната, "София Прайд 2023" създаде прекрасна атмосфера за всички, които го посетиха.

Адвокат по Дарик: ЛГБТ хората са лишени от над 300 права

София Прайд 2023

Прайд парадите, които се празнуват в цял свят, са ярки и радостни събития, които имат дълбока символика за общността на ЛГБТК+ . Тези паради са се превърнали в синоним на борбата за равни права, видимост и приемане. Освен че са цветни спектакли, те представляват богата история на борби, напредък и устойчивост.

МВР проверява привърженици на “Възраждане“, които саботираха филм и нахлуха в бар в София

София Прайд 2023

В основата на парадите на гордостта стои празнуването на това да приемеш себе си, такъв какъвто си. За много ЛГБТК+ хора тези събития са безопасно място, където могат открито да изразят своята автентична същност.

Фашизмът не е демокрация: Поход в защита на свободата в София

София Прайд 2023

Показвайки гордо своята идентичност, участниците изпращат мощно послание за любов към себе си и утвърждаване. Съвременни български музикални и ентъртейнмънт артисти създадоха един незабравим ден за общността.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм