В събота музей в Барселона отвори врати за нудисти, като организира специална обиколка, по време на която посетителите могат да свалят дрехите си, съобщава Ройтерс.

Археологическият музей на Каталуния организира 90-минутната обиколка в сътрудничество с Каталунския клуб по натуризъм.

Посетителите разгледаха изложбата "Бронзовете от Риаче" с фотографии на Луиджи Спина, на които са изобразени две големи гръцки бронзови статуи на голи воини от V в. пр. н. е., открити през 1972 г. близо до Риаче, Италия.

"Искахме да направим посещението по-цветно, а не като типичната обиколка с екскурзовод", казва екскурзоводът Едгард, който също е без дрехи. "Искахме хората, които са дошли да я видят, да се чувстват точно така, както и творбата, която разглеждат".

Уебсайтът на музея обещаваше на посетителите възможността "да се възхищават на творбите, като позират в същата ситуация като тях - напълно голи и заобиколени от други тела".

"(Чувствам) същата интензивност, както когато ги наблюдавам с дрехи, но с тази разлика, че може би ще разберем по-добре, че голотата винаги е съществувала и телата не трябва да бъдат източник на срам за никого", казва 59-годишната здравна работничка Марта, която посещава изложбата.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм