Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров посети днес бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и видя на място съвременните IT лаборатории на държавното висше училище.

Министър Тодоров проведе работна среща с ректора на университета проф. д-р Магдалена Миткова и зам.-ректора проф. д-р Сотир Сотиров. Засегнаха темите за модернизираните корпуси, новите  факултети и специалности, както и възможности за партньорства между двете институции.

В срещата взе участие и Евгени Събев, който е инженер по киберсигурност към SAP-Германия и инициира създаването на национален отбор по киберсигурност на България. Партньор в тази идея е бургаският университет. Министър Георги Тодоров е съпричастен към каузата, тъй като тя е насочена към насърчаване на образованието и осведомеността по киберсигурност сред младите хора в Европа и в частност в България.

Министърът на електронното управление видя на място и Центъра за върхови постижения в областта на ICT „Уните“ към университета. Там се „запозна“ и с роботите, с които работят студенти и преподаватели.