Законодателната програма, която ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" отхвърлиха днес, беше добра. Имаше редица антикорупционни мерки, ограничаване на безнаказаността на главния прокурор, законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, всички законопроекти на Министерството на електронното управление за намаляване на бюрокрацията. Това написа във Фейсбук министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов. 

Божидар Божанов отчете на какъв етап е процесът по електронизиране на трудовите книжки

„"Не мога да приема, че хвърлянето на България в поредни избори е заради това, че някой се е почувствал обиден. Очаквам с право такива хора и техните откровено деструктивни организации да бъдат изхвърлени от политическия живот", смята Божанов. 

Божанов с предложение до МВР как да се спрат „чадърите” над нарушители

"Защото политиката не е шоу, а отговорност за съдбата на страната. Не е "ти мене уважаваш ли ме", а "какво да направим за страната заедно". Не е вземане на решения от диванчета, зайчарници и сараи, а диалог пред хората", пише още министърът на електронното управление в оставка. 

Отиваме на избори, на които от "Демократична България" ще се явим пред избирателите с работата, която свършихме за тези седем месеца, с принципите, които защитавахме и с отговорното поведение, с което опитахме да стабилизираме страната в тази безпрецедентно сложна обстановка, посочва Божанов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм