Получих първа версия на доклад за електронизирането на трудовите книжки във връзка с работна група, която бях създал. Това съобщи във Фейсбук министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов, предаде БТА.

Божанов с предложение до МВР как да се спрат „чадърите” над нарушители

„Докладът описва в детайли какви данни се събират и обработват, за какви цели, от кои органи, в какви сценарии. На практика имаме пълната картина, събрана от различни членове и алинеи на седем нормативни акта, за всички аспекти на трудовата книжка“, посочва Божанов.

Министърът допълва още, че след този етап предстои изготвяне на план за реализация, който включва законодателни изменения, изграждане, надграждане и интегриране на информационни системи, за да се стигне до създаването на електронна трудова книжка.

„И по тази цел сме вече по-напред отколкото предишното управление, което за цял мандат опита, но не успя да промени дизайна на корицата на трудовата книжка“, пише още министърът на електронното управление.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм