Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис подчерта на пресконференция днес, че остава отворен за среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава в. „Катимерини“. На пресконференция по време на Международния панаир в Солун Мицотакис заяви, че няма да налага среща на Ердоган, но винаги е отворен за среща, като посочи Прага като потенциално място.

И Мицотакис прогнозира „много тежка“ зима в страната

Мицотакис изтъкна, че според него и от двете страни на Атлантическия океан се наблюдава постепенна промяна в отношението към Турция поради неоекспанзионистичната реторика, възприета от Анкара. Мицотакис каза, че би желал да установи приятелски отношения между Гърция и Турция, които да надхвърлят миналото и да гледат към бъдещето.

Гърция предупреди за заплаха от сериозен конфликт с Турция

Помолен да коментира възможността за враждебни действия в Егейско море, Мицотакис заяви, че дори не може да си представи военна конфронтация, но подчерта, че ако Турция избере този път, тя ще получи решителен отговор от гръцките въоръжени сили.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм