"Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики" е темата международната конференция, която се провежда днес и утре в Пловдив.

Акцентите на конференцията са: създаване и съхраняване на зелени площи, опазване на дърветата в градска среда, прозрачно и открито взаимодействие с гражданите в процесите по проектиране и осъществяване на дългосрочните политики за устройствено развитие на градовете, включително спрямо предизвикателствата породени от климатичните промени.

Във форума участват експерти от България, Норвегия, Унгария и Чехия, които ще представят примери от своите страни за планиране и управление на зелената система в градска среда и за участие на младите хора в определянето на политики.

Кратък брифинг по темата ще има от 13:00 ч. днес в конферентна зала на Хотел SPS - бул. „Освобождение“ №3, Пловдив. В него ще участват организаторите и експертите от първия ден на конференцията. Част от лекторите ще разяснят важността на опазването на зелената система: ланд. арх. Невена Цветкова, инж. Томаш Трънка и Любомира Колчева – директор на фондация „ЕкоОбщност“.

Международната конференция "Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики" се организира от Фондация „ЕкоОбщност“ и е част от дейностите по проект "Да върнем гражданското си пространство: от местно към европейско ниво".

Програмата на събитието можете да видите тук.

Всички новини от Пловдив