"Бъдещето не е предопределено, ние можем да действаме и да променяме нещата. В това, в каква посока ще насочим това действие, е от голямо значение", заяви главният дизайнер на артефакти и творчески директор във Futurity Systems Магда Мойшеюк в предаването "Посока култура" по Дарик.

"Крупният бизнес има голямо влияние върху това как си представяме бъдещето, но ние не сме безпомощни. Трябва да успяваме да се противопоставяме на пропагандата и да създадем пространство за въображението", каза още тя.

По думите ѝ ние можем да променяме всяка система или поне да я подобрим.

Полякинята Магда Мойшеюк създава прототипи на продукти и услуги, които ще се използват в бъдещето, за базираната в Барселона компания Futurity Systems, специализирана в “бъдещето като услуга” (Futures-as-a-Service).  

Тя разработва прототипи за продукти и услуги от бъдещето, а наскоро създава и списанието inTENSE: научно-фантастчно издание за хипотетичния начин на живот след 2030 г.

С богат опит в индустриалния дизайн и сценография, нейната работа е била награждавана на многобройни дизайн фестивали по цял свят. 

Чуйте и вижте повече в прикачените файлове.