Полицията в Мадрид е задържала Бейхан Мези Рафи, познат в Испания като Иво Българина, съобщи TardeAR, цитирана от България Он Еър. Той е лидер на престъпна група, която се занимава с различни незаконни дейности.

Според информацията Бейхан Мези Рафи е изнудвал един от директорите на футболния клуб "Севиля" за половин милион евро. Става въпрос за подготвителен лагер на елитния клуб, който Иво Българина е трябвало да организира в Мексико. В крайна сметка лагерът не се е състоял, но въпреки това мафиотът е искал да получи въпросната сума от неназования директор на Севиля. Освен Бейхан, който е считан за един от най-опасните престъпници в Испания, са арестувани още четирима души.

Според информацията българският мафиот е отправял заплахи към няколко служители на футболния клуб, включително и такива извън високата администрация с цел да получи желаната сума. Така към чисто игровите проблеми на "Севиля", се прибавя още един с този скандал. Отборът се представя слабо в Ла Лига от началото на сезона, като има само две победи в 14 мача и заема 15-то място в класирането.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм