Наркодилър бе задържан след преследване и стрелба във Варна. При последвалите обиски е иззета дрога за 350 000 лева.

В понеделник около 13:00 ч. 35-годишният мъж не се подчинил да спре с колата си за полицейска проверка. Опитал се да избяга, при което служителите на реда произвели предупредителни изстрели. При задържането си мъжът оказал съпротива и се наложило полицаите да приложат физическа сила, съобщи началникът на Областната дирекция на МВР старши комисар Андрей Ангелов.  

Дилърът носел у себе си единични дози кокаин и екстази, а в автомобила му е открит  килограм марихуана. От жилището му са иззети още 8 килограма марихуана, килограм екстази, 500 грама кокаин, 200 таблетки с неизяснено все още съдържание, 5 пълнителя за електронни цигари с тетрахидроканабинол, електронни везни и близо 8 000 лева.  

Докато е извършвано претърсването, пред жилището с автомобил пристигнала 33-годишната приятелка на наркодилъра. Тя се държала агресивно с полицаите и се наложило да бъде арестувана. Направеният й тест отчел употреба на всички видове наркотици и колата била иззета.

Обиск е извършен и на адрес в Добрич, откъдето е родом наркодилърът. Там са намерени още 800 грама марихуана и 500 грама амфетамин.

35-годишният мъж вече е осъждан за разпространение на наркотици, като през 2019 г. след споразумение с прокуратурата е получил 9-месечно ефективно наказание. Той има и присъда за причиняване на смърт по непредпазливост в катастрофа.

Дилърът е задържан за 72 часа, след което от съда ще бъде поискано да му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. На приятелката му ще бъде повдигнато обвинение за шофиране след употреба на наркотици, обясни окръжният прокурор Радослав Лазаров.

Чуйте в звуковия файл какво още казаха Андрей Ангелов и Радослав Лазаров.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм