"Всеки, който предложи лесно решение, печели гласовете на множество хора и това обяснява бързия електорален успех. Хората, които са склонни да доверяват съдбата си на другиму, правят тази грешка, да очакват някой да се погрижи за тях. Когато някой убедителен тип се яви, той печели тяхната симпатия и гласове". Това заяви Любомир Канов от КОД в „Стълбището“ по Дарик радио.

Според него една от причините хората да бъдат лесно залъгвани се крие в „простите идеи, които са по-достъпни, а най-достъпни в политическия процес са страховете“. 

Тошко Йорданов пред Дарик: За успешно правителство трябва конкретна програма

„Газът е удобно сечиво в българското общество за насаждане на страх. От обективна гледна точка е смешна, защото България в сравнение с Германия, не зависи толкова от „Газпром“, заяви той.

„Не се говори откровено на хората, а се говори с клишета - празнодумство. Това е кухо говорене, на което му липсва душа, няма връзка със сърцето на хората. Ако истината е неприятна, тя трябва да бъде произнасяна. Хората не трябва да са съблазнявани, те трябва да бъдат просвещавани, да се научат да бъдат отговорни в избора си“, каза още Канов.

Христо Иванов пред Дарик: Силно подценяваме значението на парламента

Той е на мнение, че трансформацията на българския манталитет трябва да започне от образованието. „Израстващите в училище са белязани с неспособност за мислене, в резултат на което политическата система, електоралната система и прочие страдат.“

Целия разговор с Любомир Канов чуйте във видеото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Избори 2022

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм