"За да има успешно правителство, то трябва да излезе веднага след съставянето си и да извади програма с конкретни стъпки и срокове. Тогава може да има принципност. Няма ли ясна и конкретна програма, става това, което стана". Това заяви председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в „Стълбището“ по Дарик радио.

Тошко Йорданов: Решението за полупрезидентска република трябва да се вземе във Велико народно събрание

„Ние имахме една коалиция, която беше безпринципна, с вреден кабинет. Личното его, включително в третия мандат, доведе до това да сме отново на избори, някои лидери не могат да си представят да са в живота, ако не са в Министерския съвет“, допълни той.

Трифонов: Любовта към властта е по-силна от всичко

По негови думи политическата ни система е в криза и видимо не работи. „Факт е, че в държави с пропорционална избирателна система това се случва често. Факт е, че в държави с президентска форма на управление или държави с мажоритарен избор на депутатите, има политическа стабилност и приемственост в управлението. Затова ние ще инициираме референдум, за да питаме гражданите дали не мислят да преминем към президентска форма на управление и да променим Конституцията“, заяви Йорданов.

Целия разговор с Тошко Йорданов чуйте във видеото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм