Незаконосъобразният ров в района на Несебър е дело на служителите от Държавното ловно стопанство – Несебър, каза за Дарик Павел Маринов, директор на РИОСВ – Бургас. По думите му, защитената територия на петте несебърски дюни не е засегната, но е пострадала зоната от Натура 2000. Виновниците ще трябва да възстановят разровените части и ще понесат административна отговорност.

На 27 януари концесионерът на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов алармира за унищожена част от пясъчните дюни на това място. Той подава сигнали до компетентните органи

„Направили са го, за да ограничат незаконното навлизане на АТВ-та в района на дюните. Това е в разрез с предписанието ни от 13 януари, което гласи, че трябва от северната част на имота да бъде ограничен достъпът с подходящо оформено съоръжение“, обясни Павел Маринов.

Според него такива ситуации за излишни и трябва да се избягват чрез повече координация с компетентните ведомства. „Служителите са били водени от добри намерения. Това, че самите те са се оказали в неправилната позиция е индивидуален случай, който не трябва да се повтаря“, коментира директорът на РИОСВ – Бургас.

Повече по случая чуйте от Павел Маринов в звуковия файл.

Автор на статията: Никола Попов

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм