Трябва да докажем пред обществото, че хората с увреждания са ценен ресурс, това не може да се случи само и единствено с усилията на държавата. Това каза министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров на откриването на фотоизложбата "През моите и твоите очи".

Лазар Лазаров, Христо Алексиев и още 11 министри на парламентарен контрол

Той подчерта в навечерието на Международния ден на хората с увреждания, че приобщаването им е дълъг процес, към който трябва да имат отношение не само държавната и местната власт, а и неправителственият сектор и гражданите.

Ресорният министър: Около 142 000 са украинските бежанци със статут на временна закрила у нас

Изложбата "През моите и твоите очи" включва фотографии на 18-годишния Севдалин Тлаченски, който е с аутизъм, и неговия ментор Александър Николов, носител на наградата "Журналист на годината" за 2021 г. на Българския хелзинкски комитет. Експозицията съпътстват стихове, създадени по снимките, на поетите Петър Чухов, Кристин Димитрова, Мария Донева, Константин Трендафилов и Анастасия Стоилова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм