Двама вицепремиери - Лазар Лазаров и Христо Алексиев, и още 11 министри ще отговарят на въпроси на народни представители, според програмата за редовния парламентарен контрол. Преди това народните представители ще изслушат министрите на здравеопазването и на регионалното развитие – Асен Меджидиев и Иван Шишков. 

Искането за изслушване на Меджидиев е внесено от Костадин Ангелов и група народни представители от ГЕРБ-СДС. То е във връзка с трудовите възнаграждения на лекарите в болничната медицинска помощ и спешната помощ.

Хартиената бюлетина скара партиите (обзор)

Искането за изслушване на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков е във връзка със строителството и напредъка на трансевропейски транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на България в участъка Видин – Кулата, магистрала "Хемус" и магистрала "Черно море". Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители от "БСП за България".

В редовния парламентарен контрол, освен двамата вицепремиери, ще участват още служебните министри Весела Лечева, Георги Тодоров, Димитър Стоянов, Асен Меджидиев, Иван Шишков, Сашо Пенов, Велислав Минеков, Росица Карамфилова - Благова, Явор Гечев, Никола Стоянов, Росица Велкова. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм