Състезатели по китайски бойни изкуства от цялата страна ще се борят за Купа България по Бутащи ръце. Надпреварата е тази събота - 22 октомври  - от  9.00 часа в залата по бойни изкуства в Пловдив, на ул. "Райко Даскалов" 72.

Китайските бойни изкуства (Ушу) имат многовековна традиция и в тях се преплитат различни идеи за единоборство. Една от съвременните спортни дисциплини в Ушу е Бутащи Ръце или Туи Шоу –  вариант за преборване на противника без удари. При Туи Шоу е важно усещането  на всеки дали и как използва уменията си и докъде е стигнал в овладяването на изкуството.

Състезанията по Бутащи Ръце (Туи Шоу) се провеждат в целия свят, в различни възрастови групи - деца, младежи, мъже, жени и майстори.

В България първият турнир по Туи Шоу бе през 2015 година в Русе, с участието на 10 състезатели, а вторият - през 2019 в Пловдив. 

През 2021 се проведе най-голямото състезание по Бутащи ръце в София,  в което се включиха състезатели във всички категории от 4 клуба в България.
Миналата година, в няколко поредни семинара под ръководството на майстор Станислав Багалев, чиято школа е към световната Ян Тайдзи фамилна организация, бяха подготвени съдии, участници и треньори в тази спортна дисциплина. Тази година, в надпреварата се включват над 60 състезатели от 6 Ушу клуба  - в София, Пловдив, Стара Загора и Монтана, както и от Шън Лун Варна и Академик Златен Тигър София. 

Майстор Станислав Багалев, който е и един от водещите експерти по китайски бойни изкуства, преподавател на повечето републикански и европейски шампиони по Бутащи ръце,  ще е рефер на всички срещи. Гост на състезанието ще е грандмайстор Ян Зилберстоф от Германия, наследник на традицията на Чън стил на Тай Чи, господин Хон Хай от Китайския Културен Център в София, Георги Тютюков, зам. кмет на Община Пловдив, Георги Стаменов, кмет на район Централен, Петър Зехтински, началник отдел "Спорт и Младежки дейности" в Община Пловдив.
 
Кой ще грабне Купа България по Туи Шоу, едно от най-древните китайски бойни изкуства, ще стане ясно на официалната церемония в събота от 12.00 ч.