Ружа Игнатова, българската измамница, която стои зад прословутата Понци схема "One Coin", ще бъде включена в списъка на десетте най-издирвани лица на ФБР. Игнатова, която е известна и като самозваната "криптокралица", е обвинена, че с схемата си е измамила жертвите си с 4 млрд. долара, съобщи БГНЕС, цитирайки „U.Today“.

Биткойн не е игра само за млади хора

След като пуска на пазара мнимата си криптовалута по целия свят, родената в България германска гражданка изчезва с откраднатите пари още през 2017 г. Настоящото ѝ местонахождение остава неизвестно. Разследващите се опитват да я издирят от години, но без успех.

„Криптокралицата“ Ружа Игнатова вече не се води български гражданин

Полицията на провинция Северен Рейн-Вестфалия (NRW) предполага, че тя може да е променила външния си вид по хирургичен път. Властите също така предполагат, че тя може да е тежко въоръжена.

ЕС: Трансферите на криптовалути да са по обичайните финансови правила

Съществува и теория, че Игнатова може да е мъртва, поради което е успяла да избегне правосъдието толкова дълго време.

Изчезването на една от най-големите крипто измамници в историята е обект на нов документален филм, наречен подобаващо "Криптокралица". Продуцентите, които стоят зад проекта, подкрепен от британския „Канал 4“ и други медийни компании, твърдят, че той ще съдържа неочаквани разкрития.

Братът на криптокралицата, Константин Игнатов, остава на свобода под гаранция в очакване на присъдата. Той беше арестуван още през 2019 г. за участието си в схемата, но произнасянето на присъдата беше отложено, тъй като той сътрудничи на американските власти.

По-рано този месец присъдата на Себастиан Грийнууд, един от вдъхновителите на измамната схема „OneCoin“, беше отложена за май 2023 г.

Дейвид Пайк, друга фигура в Понци схемата, получи две години условно през март, след като се призна за виновен през октомври миналата година. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм