В Северна Македония няма антибългарска омраза и истерия, както някой иска да представи“, заяви министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски от трибуната на парламента.

Милков: Посланик Ангелов остава в София до истинската промяна в РСМ

Има отговорни лица за последните инциденти и всички останали, това са действия на отделни хора и не може цялата държава и нация да бъдат виновни за действията на няколко души”, допълни той.

Ковачевские подчерта, че Северна Македония предприема всички действия в съответствие с Конституцията, законите и процедурите в компетентните министерства и органи, които не са част от правителството.

Ковачевски: Инцидентът в Охрид цели да отклони вниманието от нашето европейско бъдеще

Той също така увери, че Министерството на вътрешните работи ще отбележи 4 февруари - рождения ден на Гоце Делчев, по достоен и мирен начин и безопасността на всички граждани в страната ще бъде гарантирана.

Депутатите изслушват външния министър заради побоя над Християн Пендиков

На въпрос дали Правителството разглежда възможността да се забрани влизането на няколко граждани от Република България, Ковачевски заяви, че на лицата, които им е позволено да пребивават в страната, може да им се забрани достъп, ако е издадено предупреждение за достъп от системата за контрол на пътници, в случай че съществува опасност за общественият ред, националната сигурност, международните отношения на страна или опасност за общественото здраве. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм