Проверка във връзка с производството и разпространението в търговската мрежа на овче сирене, което съдържа краве мляко, въпреки означението на етикета "овче сирене" и "100 % овче мляко", започва Комисията за защита на конкуренцията, съобщи "Дневник". Тя е за евентуално извършени нарушения от фирмите "Милки Груп Био" ЕАД (производител на продуктите "Саяна") и "Димитър Маджаров - 2" ЕООД.

Производството е образувано след извършено от комисията предварително проучване, при което от Българската агенция по безопасност на храните са изискани и представени информация и доказателства (резултати от взети проби, актове за установяване на нарушения и др.) за наличие на краве мляко в партиди овче сирене на посочените предприятия. Представянето на невярна (заблуждаваща) информация за съществени свойства на предлаганите стоки представлява форма на нелоялна конкуренция, посочват от комисията.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм