Равносметката 4 години след протестите през лятото на 2020 г. е от две части: първата е, че за който и да гласуваш все получаваш Бойко Борисов и Делян  Пеевски, а втората е, че "оглеждайки се, над политическото гробище стърчим само ние двамата". Така коментираха политическата ситуация у нас след продължилите няколко месеца мащабни протести през 2020 г. техните организатори политическият ПР Арман Бабикян и адвокатът Николай Хаджигенов в предаването „Кой говори“ в ефира на Дарик.

„За три събрания има някаква лека промяна, три политически сили от социалистическия сектор вече не са в Народното събрание, като ВМРО, Атака и ВОЛЯ. 50% от гласоподавателите на Борисов изчезнаха, но най-важната е, че хората се събудиха, започнаха да протестират и да претендират. Някои от медиите също махнаха хомота около врата си“, каза Бабикян за съществуващата „лека“ промяна след протестите.

 И Бабикян, и Хаджигенов споделиха мнението, че след протестите през 2020 г. „диктаторът Бойко е махнат, но не и диктатурата му“.

На въпроса защо я има, след като него го няма, те обясниха, че ако на протестите през 2020 г са се събрали за ден 500 000 души, е можело и диктатурата да изчезне. Според тях другият проблем е, че политическите борци в корупцията са станали част от нея.

Двамата коментираха и нашумялата тема за разкритите руски интереси около газопровода „Турски поток“. 

„Това е удивителна лъжа, която доказва, че Бойко (бел.ред. - Борисов) и Делян (бел. ред. - Пеевски) са заобиколили евроатлантическите си разбирания и спомогнаха Украйна да бъде заобиколена и техният газ да влиза в Европа. Българските пари уредиха шосето за руски газ към Европа, а и много закони бяха прегазени. Няма как за една година да се построи това“, коментира Бабикян.

Той и Николай Хаджигенов акцентираха и върху предложението на ПП-ДБ за създаването на комисия за „Турски поток“, която да проучи всички факти и обстоятелства, свързани с него и изчезналата и появила се Пътна карта.

 „Сегашните комисии са създадени да вдигат пушилка или дим над водата. За три Народни събрания имаше една работеща комисия - нашата за полицейското насилие и незаконните подслушвания, за които бяха извадени документите още преди да влезем с Арман в събранието“, коментира адвокат Хаджигенов.

Двамата заявиха, че ще се включат в следващите парламентарни.

 „На следващите избори смятаме да акцентираме върху обединение с личности, а не с партии, а и те изпитват страх от нас и не искат да работят с нас, защото при нас е работа и работа, и гърчене, а при тях не е“, каза Хаджигенов.

Чуйте и вижте разговора в прикачените звукови файлове.