Инфлуенсърката Виктория Капитонова уверено върви по стъпките на милиардера Уорън Бъфет и се предлага на почитателите си за обяд, вечеря и дори цял ден срещу съответното заплащане.

През 2017 година ентусиаст плати 2,6 млн долара на благотворителен аукцион в САЩ и спечели правото да обядва с Бъфет в компанията на още 7 човека. Сега Капитонова също предлага брънч за новоизгрелите инфлуенсъри. Цената за хапване в компанията й е 499 лева на човек, като компанията ще бъде от петима души.

Най-скъпо - цели 3000 лева - излиза цяло денонощие с победителката в "Хелс кичън" и "Ергенът", като цената включва отсядане в луксозен хотел, СПА, разговори за инфлуенсърство, храна. Тук обаче само един щастливец ще може да се наслаждава на компанията на рускинята, за разлика от обяда.

Хората, които не разполагат със солидни възможности, могат да се възползват от консултация при нея пак срещу 500 лева, колкото излиза и брънчът.

Вечерята обаче е доста по-скъпа и удря 1500 лева, а шестмесечното удоволствие Капитонова да ви е ментор, каквото и да значи това, се продава срещу космическите 10 000 лева.

Офертите на инфлуенсърката, както се предполага, предизвикаха вълна от коментари в социалните мрежи.

Коя е Виктория Капитонова? 

Родена е в град Чебоксары, намиращ се в Русия. Населението на града е 500 хиляди души. Там е завършила частно училище. Английски език е учила в ELI в Благоевград, след това е приета в Американския университет в България и е завършила през 2017 година със специалност Бизнес администрация и маркетинг.

"Езиците, които говоря, са: руски, английски и български. Учих и испански, но не мога да говоря. Първата ми работа беше по време на лятната ваканция в Чебоксары - работих в 3 хотела на рецепция, исках да натрупам опит преди бригадата. 2015 и 2016 ходих в Щатите и работих там доста неща. Първо лято: детегледачка, помощник на сервитьор, хостеса в ресторанта. Второ лято: рецепция в салон за красота, касиер на плажен бар, помощник на генерален мениджър в хотел, хостеса в ресторанта", разказва за себе си Виктория пред Dir.bg.

"2017, когато се преместих в София, работих в една маркетингова агенция - онлайн. Изкарах там 4 месеца и после агенцията се затвори... и аз започнах с Инстаграм", продължава тя.

Виктория стана популярна в България с участието си в кулинарното предаване "MasterChef".

Малко по-късно се прочу и като победителка в развлекателното шоу "Ергенът".

Снимки: Facebook

Ето какво разказва дамата за пътя си към инфлуенсърството: 

"Винаги ми харесваше да снимам видеа, да правя снимки и да пиша текстове. От малка бях убедена, че телевизия/интернет е моето място. В интернет можеш да бъдеш който поискаш: готвач, играч, водещ или бюти гуру. Имаш цялата си свободна да избереш това, което ти е по душата и да не зависиш от никой. Аз започнах моя български Инстаграм през лятото на 2018-а и бързо видях резултат. Поствах красиви снимки, писах полезни текстове. Различни компании се свързваха с мен, за да им промотирам продуктите. Винаги изпитвах удоволствие да бъда блогър/инфлуенсър. Впоследвствие разбрах, че мога да се издържам само с това - това ме мотивира още повече."

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Един истински инфлуенсър трябва да бъде полезен за неговите последователи. Вече никой не можеш да впечатлиш с красиво, но безполезно съдържание. Хубаво е последователите да научават нещо ново всеки ден. Дори и нещо малко, пак ще е от голяма полза.

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

- Продължавам да правя това, което правих досега - да бъда полезна на моята аудитория. Досега винаги ми се получавало и ми донесе много успехи. В момента акаунтът ми в Инстаграм е във временен блог - очаквам с нетърпение да реша този въпрос и да продължа да правя съдържание за голямата ми аудитория.

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

- Определенно заради двете. Случвало ми се обаче да чувам как даден продукт, в случая дреха, привлече внимание на някой точно върху мен. Гледайки я в сайта върху модел, не им харесваше.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

- Със сигурност не бих препоръчала някой да постави инфлуенсърство и образование на кантар. Първо човек трябва да получи професия и може да се подпомогне да стане още по-успешен в неговата сфера благодарение на социалните мрежи.

Снимки: Instagram

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм