Децентрализацията на културните събития в Пловдив е важна част от програмата за развитие на града на кмета Костадин Димитров. Това заяви самият той в разговор със студенти от Програма Млади журналисти в студиото на Дарик.

След като бе осигурено финансирането за довършване на стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“,  шансът да се възстанови и стадион „Пловдив“ – най-добре ситуираната спортна база на Балканския полуостров - е публично-частното партньорство, каза още новият кмет на града.

Зоологическата градина ще бъде отворена до година и половина, съобщи в ефира на Дарик Костадин Димитров. Вече стана ясно, че зоопаркът ще бъде завършен напълно по най-добрите стандарти. Община Пловдив кандидатства с проект „Техническа помощ за инвестиции в зоологическата градинa“ по програма „Околна среда“. Исканото финансиране е за 200 хил. лв.

Да прецениш възможностите на всеки човек в екипа си и да му възложиш задачи, които той ще изпълни с пълния си потенциал и по-най-добрия начин в полза на обществото – това е философията на бойните изкуства, която ми помага и в управленските ми решения, призна пред младите журналисти Костадин Димитров, който е и вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Още по темите, които интересуват младите хора в Пловдив, чуйте от разговора на кмета Костадин Димитров с Валерия Димитриева, Йоана-Криста Соколова, Маргарита Колешева и Мария Тодорова – стажанти от Програма Млади журналисти на Дарик Пловдив.

На снимката: Йоана-Криста Соколова, Ралица Хайдушка, главният редактор на Дарик Пловдив Лалка Златанова, Маргарита Колешева, Мария Тодорова