Колко тежък е бил сблъсъкът между правителството на „Продължаваме Промяната“ и мафията, за да бъде върнат контрола на държавата върху ГКПП „Капитан Андреево“, разказа по време на срещата си с бургазлии Кирил Петков.

„Бяхме рамо до рамо с Коцето Бачийски, когато се опълчихме срещу мафията на граничен пункт „Капитан Андреево“. Това не е разказвано до момента. Истинската история за „Капитан Андреево“ е, че след като видяхме как някакви хора бяха завладели пункта и внасяха огромно количество вредни плодове и зеленчуци с пестициди за българската трапеза, ние решихме, че това няма да продължава повече и ще ги спрем“ – спомни си един от лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Кирил Петков и посочи Константин Бачийски, като един от главните участници в отвоюването на граничния пункт.

Според Кирил Петков мащабите на „овладяването“ на ГКПП „Капитан Андреево“ са били толкова големи, че държавната граница буквално е била превърната в частна.

След намесата на ДАНС и МВР и отстраняването на частната фирма е последвал саботаж, който е предизвикал сериозен проблем с обработката на преминаващите товари от Турция. Целта на саботиращите е била да принудят правителството да отстъпи и да възстанови старото положение.

Заради това в рамките на няколко дни опашката от необслужени тежкотоварни камиони е стигнала 20 километра дължина, което е принудило посланик на засегната държава да позвъни на Кирил Петков с молба за помощ.

„Звъннах на Коцето и му казах, че имаме проблем на границата, че трябва тази опашка от ТИР-ове от 20 км. да бъдат стопена и че едновременно с това трябва да спрем некачествените храни, които отиват на трапезата на българина. След една седмица ми се обади същата посланичка и ми каза „Благодаря, благодаря ви, че се справихте с проблема“ – разказа Кирил Петков за личния принос на Константин Бачийски при решаването на сложната ситуация за възстановяване на държавността на граничния пункт Капитан Андреево.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!