Съпредседателят на ПП Кирил Петков е бил с охрана на Националната служба за охрана заради заплахи за живота му. Това съобщи самият той в пост във фейсбук.

В четвъртък той претърпя катастрофа, докато е возел в автомобил на НСО в Аксаково. варненско. Колата на НСО била блъсната от цивилен автомобил, който отнел предимството му. При инцидента загина шофьорът на цивилния автомобил, а пасажерът до него - съпругата за починалия, беше пирета в болница с наранявания.

Кирил Петков бил с охрана на НСО заради заплахи за живота му

“Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023 г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха. Знам, че заради промяната на нашата България, за която се боря, си навличам и много недоброжелатели. Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми. Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого, поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината”, посочва Петков във фейсбук.

Той уточнява, че по време на инцидента е седял на задната седалка от дясно - задължителното място за сядане по протокол.

“Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира (съпругата на загиналия шофьор - б.р.), благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни медийни спекулации”, заявява Петков.

След катастрофата шефът на Военно-окръжната прокуратура в Сливен полк. Христо Тинев допусна, че е възможно да има съпричиняване на катастрофата от двамата водачи, ако се докаже, че автомобилът на НСО е карал с превишена скорост. От своя страна НСО призоваха за въздържане от спекулации.

Петков съобщава, че държи връзка с медицинския екип, който се грижи за пострадалата Красимира и, че засега състоянието на жената е стабилно.

“Аз видях как си отиде един човешки живот и колко сме крехки всички, и знам, че трябва да сме по-смирени”, завършва Петков, като преди това съобщава, че се правят редица спекулации във връзка с катастрофата и в тона на предизборната кампания.