Министърът на енергетиката на Катар предупреди, че "най-лошото тепърва предстои" за недостига на нефт и газ в Европа, като заяви, че топлата зима е предотвратила по-големи трудности през последните месеци.

Ердоган: С Путин имаме специални отношения, няма да наложим санкции на Русия

"Единственото нещо, което спаси човечеството и Европа тази година, беше топлата зима и забавянето на икономиката", заяви катарският министър на енергетиката Саад Ал-Кааби на Катарския икономически форум.

"Ако през 2024 г. икономиката започне да се раздвижва отново и имате просто една обикновена зима, мисля, че най-лошото тепърва предстои", каза той, цитиран от АФП.

Радев: Пандемията, войната и инфлацията поставят живота на хората на все по-голямо изпитание

След като нахлуването на Русия в Украйна предизвика криза в енергийните доставки, през изминалата зима Европа избегна сериозни проблеми главно поради по-меките от очакваното температури.

Но Кааби и неговият саудитски колега принц Абдулазиз бин Салман заявиха на конференцията, че се очертава енергийна криза.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм