“Много често хората взимат отношение към нещо, без да знаят нищо”, каза актьорът Владимир Карамазов във връзка със скандала с Диана Димитрова. По думите му се прочита един статус във Фейсбук и се взема за чиста монета. 

“Това са пълни глупости… Този скандал много прилича на другия скандал с Народния театър”, каза още Карамазов в интервю за Радио “Фокус”, цитирано от Офнюз. 

Първа по успех в НАТФИЗ и НХА. Коя е Диана Димитрова?

Той продължи анализа си с думите, че е въпрос на “някаква средна интелигентност на хората. Ако си над средната интелигентност, винаги ще си зададеш някакви въпроси".

Припомняме, че на 28 ноември Диана Димитрова разказа във Фейсбук профила си за насилие по време на снимки, случило се преди пет години. 

"5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми", написа актрисата.

Диана Димитрова разказа за насилие по време на снимки

"Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора, с които работих тогава и станаха свидетели, предпочетоха да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди".

Прокуратурата се самосезира след статуса на Диана Димитрова за насилие над нея

Още на следващия ден Софийската районна прокуратура се самосезира по повод статуса й, като съобщиха, че образуват преписка и започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Димитрова, за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него.

Очаква се след събиране на информацията наблюдаващият прокурор да прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Диана Димитрова намекна, че Юлиан Вергов е насилникът й

В интервю за bTV Диана Димитрова намекна с кодово съобщение, че насилникът й е актьорът Юлиан Вергов

Димитрова за бивш ректор на НАТФИЗ: Заради агент Василев колеги напускат страната, той ни смачка

Няколко дни по-късно тя написа нов статус във Фейсбук профила си, в който говори и за насилник от НАТФИЗ. Тя го нарича "агент Василев", което е агентурно име от ДС на тогавашния ректор на ВУЗ-а проф. Здравко Митков.

В интервюто за Радио “Фокус” Карамазов говори и за скандала в Народния театър. 

Нойзи пред Дарик за скандала в Народния театър: Артистичната душа не трае турчин да бесней над бащино огнище

На 29 октомври вратата на офиса на Велислава Кръстева, която вече работи като пиар на Народния театър, а е и бивш пиар на ДПС, осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил". Писателят Захари Карабашлиев, назначен за главен драматург на театъра през юли, и режисьорът Явор Гърдев подадоха оставки в подкрепа на Морфов. 

"Имам категорично мнение по въпроса и то е много крайно. Единственото, което мога да кажа, е че ако на някого не му изнася някъде и поради някаква причина не се чувства добре, а пък всички останали се чувстват добре, просто трябва да стане и да се замине, както аз съм го правил многократно. Мисля, че това е най-достойното поведение”, каза Карамазов. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм