Добричкият музей за поредна година отваря врати за Нощта на музеите. Всички обекти ще работят от 9.00 до 24.00 часа. В къща музей „Адриана Будевска“, която от скоро е с обновена експозиция, между 14.00 и 19.00 часа посетителите ще могат да чуят запис с гласа на актрисата.

От 17.30 часа в музея в градски парк „Св.Георги“ ще бъде открита изложбата „Старото школо разказва“, която проследява училищния живот в Добрич от средата на XIX до средата на XX век. От 18.00 часа започва музикална програма с участието на Арт център „Палитра“. От 19.30 часа ще се проведе игра с публиката „Стоп кадър. Познай името на филма“. Десет от участниците, познали всички филми, ще получат награда – карта за безплатно посещение на РИМ – Добрич до края на годината. За всички посетили музея в парка ще има подарък – книга по избор.

В Дом-паметник „Йордан Йовков“ от 15.00 до 18.00 часа ще се проведе творческа работилница „РазЛИСТи и илюстрирай“ с участието на млади художници от професионалната паралелка „Графичен дизайн“ към Средно училище „Св.Кл.Охридски“ – Добрич с преподавател Мария Попова.

В програмата на Нощта на музеите в Художествената галерия от 16.00 ч. ще има среща с майсторката на кукли Елисавета Качулева, която работи в добричкия куклен театър. Тя ще води работилница за деца, където ще се изработват маски на животни, герои от популярни приказки.

В 18.00 ч. ще започне концерт „Сянката на моя любим“ на певицата Дона Стоянова и китариста Милен Томов със западноевропейска музика.

В галерията може да се разгледа голяма изложба със 110 оригинални театрални плакати, дело на родения в Добрич Людмил Чехларов. Вратите са отворени от 9.00 до 23.00 ч.