Людмил Василев започва кариерата си на професионален татуст във Враца преди 30 години. Няма изкушен любител на татуировките, който да не познава творчеството му и поне веднъж да не е почукал на вратата на стутиото му. 

За да представи лекция за история на татуировките, Людмил гостува в нощта на музеите, и в малката зала на РИМ Враца представи изключително интересна информация за зараждането на рисуването върху човешкото тяло.  

Татуировките са познати още преди 5300 г. Първото татуирано тяло е открито замръзнало. Находката е направена от алпинисти в планината. Любопитен факт е, че татусите / линии и др. резки/ са направени върху тялото на места, които са свързани със ставите, което предполага идеята, че първоначално те са рисувани, за да облекчат болката на човека.

Василев разказа, че единствените в Европа, които са ползвали в друвността цветни татуси са шотландските племена пикти и траките, живеещи по нашите земи. Пиктите и траките са познавали и използвали багрило от растението вайда, от него извличали синя и зелена боя чрез обработка.Така  се получили сини татуси при пиктите и зелени при траките. 

През годините татуировките са преминали развитие от ритуални обреди до съвременното изкуство. Повече за работата на Людмил Василев ще научите от прикачения звуков файл:

 За Дарик Людмил Василев сподели, че подготвя книга на български език, която ще представи историята на татуировките. Все още остава тайна, кога и от кого ще бъде издадена, но ще я очакваме с нетърпение.

Людмил Василев е собственик и основен татуист в студио „Меджик Нийдъл“. Започва кариерата си на професионален тату артист в начлото на 90-те.

След 27 г. в занаята и спечелени повече от 30 национални и международни награди, името му е едно от най-добре познатите не само в страната, но и в Европа.

През годините, паралелно с татуировките, Людмил се занимава и с много странични арт-проекти: създава серия машини за татуиране, организатор и съорганизатор е на фестивали за татуировки, провежда курсове и семинари за татуисти т.н. 

Дава множесто интервюта в телевизионни предавания и за печатни медии, свързани с татуировката като история и изкуство.

Страстта му към рисуването се простира отвъд пределите на татуировките, към рисуване също на маслени картини, акварели и графики. Отличните отзиви и препоръки за работата му го отвеждат до многократни гостувания в различни студиа за татуировки в Швейцария, Германия, Австрия, Италия и др. 

Безспорният авторитет и дългогодишен опит му осигуряват място в съдийските комисии на много тату-конвенции и конкурси в страната и чужбина.

Людмил Василев специализира в черно-бели (черно-сиви) татуирвки в стил фото реализъм и сюр-реализъм. Специфичният му маниер на работа с особен фокус към детайлите прави стила му уникален и разпознаваем. Татуировките му са синоним на безкомпромисен перфекционизъм.