Какво се случи с резервацията за ресторант в Белоградчик на Илон Мъск?

Преди няколко месеца, по конкретно 22 ноември, Мъск успя да възбуди интереса към себе си в България по необичаен начин. Ексцентричният милиардер припозна в пейзаж от популярната игра Elder Ring Белоградчишките скали. Това отприщи вълна от реакции, включително и от български министри, които отправиха официална покана към изпълнителния директор на SpaceX и Twitter и собственик на компанията производител на автомобилите Tesla.

В отговор на на туита на Мъск министърът на туризма Илин Димитров отправи покана към него.

В надпреварата да се докоснат до Мъск се включиха и Софийска опера и балет, които поканиха милиардера чрез туит на "Опера на върховете" - Белоградчишки скали

Една от най-любопитните истории обаче беше около ресторант ONA, които публикуваха съобщение, че от екипа на Мъск са се свързали с тях за резервация.

Изненадващо съобщение: Мъск идва в България през април?

В мейлът, за който от ресторанта твърдятм че е изпратен от екипа на Мъск, се казва „Свързвам се с вас от името на г-н Мъск и X Space, тъй като имаме планирано пътуване до България през месец април 2023 година, моля, уведомете ме, ако можете да си сътрудничите с нас при това пътуване, и ми кажете повече за района и вашия ресторант“.

Публикацията бе споделена от facebook профила на министъра на туризма с текст  "И... да, в крайна сметка ще дойде", написа министър Димитров във фейсбук. "След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения – сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда)", но към днешна дата тя е вече изтрита.

“Всезнайко” с “изобилно его”, продавал шоколадови яйца: Кой е Илон Мъск

С наближаването на края на месец април започват да се пораждат съмнения, че милиардерът няма да посети Белоградчик. Позиция по въпроса от ресторанта няма, а по нищо не изглежда, че и самият Мъск смята да посети страната ни, съчетавайки проектите по изстрелване на космически кораби, управление на една от най-големите социални мрежи в света и създаване на конкурентен изкуствен интелект на ChatGPT с почивка в Белоградчик. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм