Информация за обстановката към 9.30 часа, 27 ноември:

През нощта в София продължи работата по почистването на града. С понижението на температурите започна извършването на обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и почистване на улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в районите, както и вътрешно-квартални улици и общински пътища в районите Витоша, Овча купел, Красна поляна, Кремиковци, Сердика, Люлин, Връбница, Панчарево, Нови Искър, Банкя. 

Извършва се и почистване на тротоарите, както и подходите към подлезите. 

Извършени са обходи на пътната инфраструктура от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Почистването на прекършени клони и паднали дървета от аварийните екипи на Столичната община продължава. Екипите са отреагирали на 12 сигнала, свързани с прочистване на пътни платна. През деня ще бъдат почистени паднали клони в парковете и градините. 

Към момента градският транспорт изпълнява редовните си маршрути, с изключение на временно скъсените на трамвайни линии 10 и 23. Трамвай №10 ще се движи от ж.к. “Западен парк“ до площад Журналист до разчистването на трасето в лесопарковата част и възстановяване на контактната мрежа от паднали клони. Осигуряват се заместващи автобуси от днес, повече информация можете да витите на приложената карта.  Движението на трамвайна линия 23 е от ж.к. Гео Милев до депо Искър. 

Отворени за движение са пътищата на планината Витоша: кв.“Драгалевци“ – хижа „Алеко“ и кв.“Бояна“ – местност Златните мостове. Извършено е опесъчаване и почистване. Автобусните линии 63 и 66 изпълняват редовните си маршрути. Възстановена е работата на над 20 светофарни уредби, на които са отстранени технически проблеми вследствие на силния вятър и валежите. 

Напомняме на шофьорите да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост и автомобили оборудвани за движение при зимни условия. 

В центъра за настаняване на бездомни лица е осигурен подслон на 4 човека. Гражданите могат да подават сигнали за бедстващи хора на тел 112, за да бъдат настанени в центъра. 

Мариана Корчакова обобщава:

Почистването на паднали дървета и прекършени клони от аварийните екипи на Столичната община продължава. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към СО са реагирали на 12 сигнала, свързани с прочистване на пътни платна. През деня ще се събират паднали клони в парковете и градините.

Към момента градският транспорт изпълнява редовните си маршрути, с изключение на трамвайни линии 10 и 23, които са временно скъсени. Трамвай №10 ще се движи от ж.к. “Западен парк“ до площад „Журналист” до разчистването на трасето в гората и възстановяване на контактната мрежа. Движението на трамвай № 23 е от ж.к. „Гео Милев” до депо „Искър”. Осигуряват се заместващи автобуси, уточниха от общината.

Отворени за движение са пътищата на планината Витоша: кв. “Драгалевци“ – хижа „Алеко“ и кв.“Бояна“ – местност Златните мостове. Извършено е опесъчаване и почистване. Автобусните линии 63 и 66 изпълняват редовните си маршрути. Възстановена е работата на над 20 светофарни уредби, на които са отстранени технически проблеми вследствие на силния вятър и валежите.

В центъра за настаняване на бездомни лица е осигурен подслон на 4 човека. Гражданите могат да подават сигнали за бедстващи хора на тел 112, за да бъдат настанени в центъра, уточниха още от общината. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм