Лятото е сезонът, в който много потребители и туристи сменят географската ширина. Почивките са време за отпускане и релаксация, а престоят в луксозен хотелски курорт често е перфектният начин да го направите. Въпреки това пътешествениците следва също да бъдат предпазливи от потенциални измами, които биха могли да разтърсят техния опит.

Един от най-добрите начини да избегнете измамите е да проведете щателно изследване, преди да направите резервация в хотелски курорт. Прочетете коментари от няколко източника и потърсете предупреждения или оплаквания от предишни гости. Вежте и официалния уебсайт на хотела за легитимни контактни данни и отзиви.

Банковите автомати са станали неизменна част от ежедневието ни, предоставяйки бърз и удобен достъп до пари. Обаче с развитието на технологиите ръст бележат и тактиките на измамниците, опитващи се да откраднат тези пари. Затова е от съществено значение потребителите да бъдат бдителни и да бъдат наясно с потенциалните измами на банкоматите.

Изберете сигурни места за банкомати. Когато е възможно, използвайте банкомати, разположени вътре в утвърдени банки или добре познати заведения. Тези места по-вероятно имат мерки за сигурност като видеонаблюдение и е по-малко вероятно да са подложени на манипулации от измамници. Избягвайте използването на самостоятелни или лошо осветени банкомати на непознати места, тъй като те могат да бъдат по-податливи на фалшивикация на клафиши и сензори.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм