Изслушване на бившия премиер Бойко Борисов, бизнесмена Георги Гергов, кметовете на Пловдив и Варна - Здравко Димитров и Иван Портних, председателите на Общинските съвети на двата града и председателите на групите в местните парламенти прие на днешното си първо заседание временна парламентарна комисия, която трябва да установи всички факти и обстоятелства около Пловдивския панаир от 2016 г. досега.

Събира се временната парламентарна комисия за Панаира

Изслушванията ще се проведат от 13 часа в петък, 27 януари.

Очаква се на заседанието да бъдат поканени Сергей Станишев, Румен Овчаров и Корнелия Нинова.

До изслушването се стигна след предложението на ДБ, за което вече съобщи в ефира на Дарик  пловдивският депутат от партията Йордан Иванов. 

Йордан Иванов: Трябва да има закон за Пловдив, ще предложим изслушването на Борисов и Гергов за Панаира

"Това е важно, защото държавата се е отказала от своя дял още през 2016 г.  и защото всичко това се случва по време на управлението на ГЕРБ. Важно е хората да разберат какви договорки е имало между кметовете на Варна и Пловдив, какво е обещано на Георги Гергов“, каза в обзорната петъчна програма на Дарик Пловдив Йорданов.

"Неизпълнението на решението на кмета на Варна Иван Портних вреди с 1/4 млрд. лева и подлежи на наказателна отговорност", каза още пловдивският депутат от ДБ.

Според юристите на ПП пък има правно основание Министерството на икономиката да си вземе акциите от Община Варна и да ги внесе в държавния депозитар, съобщи в ефира Дарик радио и пловдивският депутат от ПП Росен Костурков.

Росен Костурков: Парламентът може да даде правно основание на Министерството на икономиката да върне акциите на Панаира