С традиционното ритуално къпане на изпроводяк започна последният работен ден на пожарникаря Васил Гавазов от Районната протиопожарна служба в Пазарджик. От днес той напуска системата на МВР поради придобиване право на пенсия след 31 години активна служба в пазарджишката пожарна, през последните години - като началник на първа смяна.

Обичаят да се изпращат с къпане огнеборците, излизащи в заслужен отдих, е своеобразно пожелание за здраве, весели  старини и дълголетие. Редом с това за тържественост се изкарват машините от гаражите и се пускат сирените, а пръскането с вода от шланговете става на фона на техния вой.

За тези малко над три десетилетия пожарникар Васил Гавазов се е доказал като образец за професионализъм и отдаденост на работата. Участвал е в ликвидирането на повечето от големите пожари възникнали на територията на цялата област. Неговата смяна е реагирала на стотици аварийно-спасителни дейности при тежки пътно-транспортни произшествия, бедствия и аварии.

От днес нататък това ще бъде само топъл спомен в съзнанието на Васил Гавазов. Неговите колеги от 1-ва смяна и от цялата районна служба в Пазарджик му пожелават крепко здраве, дълъг живот и късмет във всяко начинание.