Издирваният в продължение на 16 дни 46-годишен хасковлия Златко Дерменджиев е починал вследствие на скоротечен здравословен проблем. Това сочат резултатите от проведената днес съдебно-медицинска експертиза. Предполага се, че смъртта му е настъпила в деня на изчезването му- 13 юли, след 17.30 ч., и няма данни за насилие. Тялото му бе открито снощи в силно залесена и пресечена местност в землището на село Клокотница, съобщи на брифинг директорът на ОД на МВР-Хасково Чавдар Георгиев. 


В издирването на 46-годишният Златко, който мистериозно изчезна при традиционната си разходка в хасковския лесопарк Кенана  се включиха десетки- полицаи от ОДМВР-Хасково, от РС „Пожарна безопасност" в Хасково, военни, аварийно-спасителният отрят на община Перник, мото-клубове от Хасково и региона, туристически дружества за воден туризъм и много доброволци. Днес Чавдар Георгиев благодари на всички, както и на колеги от други области, помогнали със специална техника. Той посочи, че за намирането на тялото на Златко е помогнала устойчивостта и активността на всички, включили се в спасително-издирвателната операция, както и че никой не се е отказал да продължава търсенето.


Георгиев не отрече, че първоначално са се проверявали различни версии за изчезването на 46-годишния мъж, като вследствие на сведенията от близки, поведението на Златко приживе и прегледаните множество записи от камери, основна е останала тази, че в горещината му е прилошало и е починал. 


Районът в местност Асенова крепост, където снощи е намерен от хасковски полицай и доброволец, не е бил претърсван до момента. Непрекъснато разширявахме периметъра и включвахме нови територии, обясни директорът на ОДМВР-Хасково.


Тялото на Златко е било много далече от основни пътни артерии, на сенчесто място с гъста растителност, като телефонът е бил в него. 


Образувано е досъдебно производство, което ще изясни всички детайли по случая. От полицията отхвърлиха слуховете, че на Кенана има много изгубени хора. Парк „Кенана“ не е опасно място, категоричен бе Чавдар Георгиев.