Тялото на 46-годишния Златко Дерменджиев, който изчезна в района на хасковския лесопарк Кенана на 13 юли, е открито снощи. Според първоначалния оглед по тялото няма видими следи от насилие, но днес предстои аутопсия, която ще установи точните причини за смъртта му, потвърди директорът на ОД на МВР-Хасково Чавдар Георгиев. 

Тялото на Златко Дерменджиев бе открито на 16-я ден от издирвателната акция. От вчера към нея се включиха и 30 военни от хасковското формирование. Заедно с полицаи и доброволци те участваха в претърсването на пресечена местност между Кенана и село Клокотница. Тялото е намерено късно вечерта от хасковски полицаи и доброволци в землището на селото в местността Асенова крепост, в силно пресечен горски терен.

Образувано е досъдебно производство и е назначена съдебно-медицинска експертиза, като днес предстои аутопсията.

Златко Дерменджиев изчезна на 13 юли, при традиционната си разходка в хасковския парк Кенана, като за последно е бил видян в района на Кекличевото стопанство около 17.30 ч. Още същата вечер близки започнаха да го търсят, а на следващият ден в издирването се включиха полицаи и доброволци. На 15 юли мъжът бе обявен за общодържавно издирване. Преди 5 дни в акцията се включи и аварийно–спасителният отряд към община Перник. На 10-я ден от издирването семейството му обяви парична награда в размер на 30 000 лв. за този, който намери и върне при близките му Златко жив.

Съболезнования на семейството и близките!

Новините от Хасково и Кърджали