"Трафикът е доста натоварен, няма да бързаме, но се надяваме, че до 15-и септември ще приключим с пренареждането на жълтите павета". Това заяви в “Кой говори?” по Дарик радио инженерът Ангел Джоргов. 

Започва ремонт на жълтите павета в София

На зададеният от водещия Георги Донков въпрос: "Жълтите павета е ремонт на ремонта, ще успеете ли този път?", Джоргов отговори: "Надявам се, сформирахме работна група, спазва се наредбата да бъдат използвани естествени материали. Средата на септември трябва да го завършим."

На въпроса "Защо два декара ще бъдат ремонтирани два месеца?" инж. Ангел Джоргов обясни с пояснение: "Държим да не се бърза, а нещата да се направят качествено."

Христо Иванов: Липсата на работна ръка бави ремонтите във Варна

Той също допълни: "Много тротоари имат нужда от ремонт, столичната община изтегли заем, надяваме се повече тротоари да бъдат ремонтирани."

Инж. Ангел Джоров. БУЛФОТО

За да гарантира безопасността на гражданите, инж. Ангел Джоргов заяви: "Ако ние установим, че някъде не е добре сигнализирано, налагаме глоби."

Пренареждането на разместените жълти павета се отлага

Относно постигнатия напредък в ремонтните дейности, инж. Ангел Джоргов сподели: "По линия на текущия ремонт за последните две години със същия бюджет, който за последните години е един и същ, направихме повече квадратури, което е вследствие на контрола."

Той уточнява: "Надяваме се новият проект да разтовари центъра."

В заключение, инж. Ангел Джоргов изрази оптимизма си и каза: "Надяваме се до 15-и септември да завършим ремонтните дейности. Стремим се да гарантираме качеството и безопасността на изпълнените работи."

Жълтите павета в центъра на София ще трябва пак да се пренареждат

Въпреки съмненията и критиките, инж. Ангел Джоргов изрази оптимизма си за успешното завършване на пренареждането на жълтите павета и подчерта важността на качеството и безопасността на изпълнените работи.

До средата на септември се очаква да бъде завършена фазата на ремонтните дейности, което ще доведе до подобрение на инфраструктурата в столицата и улеснение за гражданите и шофьорите.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм