Полицията е задържала двама души за побоя над един от кандидатите за кмет на созополското село Зидарово.

Христо Бардуков беше нападнат около 3.00 часа тази сутрин до дома си от двама маскирани мъже, които след като го напръскват с лютив спрей, го събарят на земята и започват да го бият с железни палки. Следствие на побоя, кандидатът за кмет беше откаран по спешност в бургаската болница и приет в интензиовното отделение. 

Арестите, нялколко часа след побоя, са в резултат на действията на служителите от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР - Бургас и РУ - Созопол. Към момента се уточнява тяхната съпричастност.  Иззети са  записите от камерите за видеонаблюдение от къщата на кандидата за кмет.

Христо Бардуков остава в болницата, където е настанен със счупено ребро и множество наранявания по тялото.

Преди обед пред лечебното заведение се събраха десетки жители на Зидарово в знак на съпричасност и протест срещу непочтенните и агресивни действия в предизборна кампания.

"Подобна проява напомня методите, с които се действаше в зората на демокрацията. Би трябвало да сме надживели подобни прояви от средата на 90-тегодини на миналия век. Седмица преди изборите – отвратен съм. Този стил на заплаха към кандидати за различни позиции за местната власт няма общо с принципа на демокрация и толерантност, която се демонстрира в публичното пространство от нашите опоненти", каза пред болницата досегашният кмет на Созопол и настоящ кандидат - Тихомир Янакиев, от чийто екип е и Христо Бардуков.

Работата на полицейските служители продължава активно, посочиха от ОДМВР – Бургас.