След указа на президента Румен Радев за нови избори стана ясно, че проектът “Синя София” ще прерасне в опозиция на либералите и левите евразийкси атлантически проекти. Това казаха в ефира на Дарик общинският съветник от “Синя София” Вили Лилков и председателят на партия КОД Петър Москов

“Обръщаме се към партии и организации от дясно. Партии, които споделят нашите идеи и нашите консервативни и десни възгледи, да се присъединят”, каза Лилков относно събирането на коалицията за участие в новите парламентарни избори.

По думите на Москов, отношението на обществото към случващото се на политическата сцена може да се определи с думата “отвращение”. 

“Те се бият помежду си, но се бият за позициите, от името на които да провеждат същите либерални и леви политики”, коментира още Москов.

Според Лилков, хибридната война на Русия в България оказва силно влияние и затова са необходими хора, които могат да провеждат спокойни разговори в политиката.

“Отвращението от политиката идва и от това, че хората не разбират какво им говорят политиците и за какво се карат”, коментира още Вили Лилков.

Слушайте целия разговор в прикачения файл.